lauantai 12. toukokuuta 2018

Ylioppilas pikkuleivät

Heippa! Avopuolisoni valmistui jokunen aika sitten vaikkei hän ylioppilas olekkaan sai hän ammattilakin ja siitä inspiroituneena ajattelin kokeilla ylioppilas pikkuleipiä. Nämä yksin kertaiset keksit saavat kahvipöytään ilmettä. Vaalea keksipohja, mansikka marmeladi täyte sekä suklaa dippaus kultaisella helmellä ovat juhlavia mutta silti kovin helppoja valmistaa.


Vaalea kaneli murokeksi taikina:

125 g leivonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Noin 2tl kanelia ( oman maun mukaan. Voit myös jättää kanelin pois ohjeesta ) 

Täyte: Mansikka marmeladia noin 1 rasia 230g   (käytin itse valmista Saarioisten marmeladia) 

Koristelu pandan tummasuklaalevy + kultainen nomparelli 

Ohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen leivonta margariini sekä sokerit vaahdoksi. 

2. Lisää kananmuna vaahtoon.

3. Sekoita kuivataineet keskeenä ja kaada tämän jälkeen pienissä erissä seokseen. 

4. Anna taikinan olla jääkaapissa mieluiten vähintään noin tunnin verran. ( käärin itse taikinan elmukelmuun ja annoin levätä hieman yli tunnin )

5. Kauli taikinaa jauhoitetulla leivonta alustalla ( taikina on hyvin hajoavaa joten tee pienissä erissä ). Ota taikinasta pyöreällä muotilla pikkuleipiä ja aseta uunin pellille. Paista noin 7min 200°C 

6. Annna keksien jäähtyä kunnolla. Voit laskea puolet pikkuleivistä. Sulattaa suklaan varovasti mikrossa ja dipata pikkuleipiän toinen reuna tummaan sulaan suklaaseen. Aseta tämän jälkeen suklaaseen kultainen nomparelli. Anna suklaan jähmettyä  (itse annoin suklaan jähmettyä yön yli) 

7. Täytä pikku leivän toinen puolisko ja paina varovasti dipattu toinen keksi päälle. 

Mira 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti