tiistai 1. syyskuuta 2015

Spitzbuben keksit


 

Opin työharjoittelussa Saksassa valmistamaan Spitzbuben keksejä, jotka sisältävät hyvin paljon rasvaa. Tein myös keksejä näytöksi koulussani, niitä on hyvin yksinkertaista tehdä ja maistuvatkin vielä hyvältä.  Tässä ohje Spitzbubeneiden tekoon. 


340 g voita
4, 75dl tomusokeria
3 kananmunan keltuaista
8,25 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
2,3 dl  vadelmamarmeladia

1. vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaisia yksitellen joukoo. Lisää jauhot vähä kerrallaan ja aina välillä sekoittaen. Lisää viimeisenä suola. Kääri taikina elmukelmuun ja laita lepäämään noin 1h jääkaappiin. 

2. Lämmitä uuni 165 asteeseen ja ota taikina jääkaapista. Ota taikinasta noin puolet ja kauli se hyvin jauhotetulla alustalla ( taikina on hyvin tarttuvaa joten kannattaa käyttää jauhoa reippaasti). Tee muotilla haluamiasi keksejä (pohjia) ja laita pellille. Paista keksejä noin 10-15 min. kunnes keksien reunoilla on hieman kullanruskeaa väriä. Ota toinen osa taikinasta jääkaapista ja kauli taikina tasaiseksi. Ota muotilla haluamasi muotoisia keksejä ja tee niihin pienemmät reijät ( esimerkiksi silmät ja suu ) laita pellille ja paista. Anna keksien jäähtyä.

3. Ripottele keksien päällysosien  päälle hieman tomusokeria ja aseta pohjakeksin päälle vadelmamarmelaadia  paina tämän jälkeen päällimäinen keksi päälle. 

Mira


1 kommentti: