lauantai 1. marraskuuta 2014

Noidan patakakku

Hui,
Pääsin torstai iltaselta tekemään suurehkoa Halloween kakkua. Kakun valmistin äidilleni sillä hänellä oli halloween kemut hoitolapsiensa kanssa perjantai iltapäivällä. Lapset olivat aivan intoa täynnä ja jokainen olikin pukeutunut aivan hurjannäköisiksi. Kakku jänskätti kaikkia, sillä tuo ei aivan tavalliseltä mansikka kermakakulta näyttänytkään. Otin kakusta kuvia tekiessäni sitä. Niin sanottu kiiseli kakun päällä ei houkkutellut lapsia ja olikin itseasiassa todella kirpeää sitruunamehun vuoksi. Omasta mielestäni juuri kiisseli on kakun herkullisin osa! Ohjeesta voitte kysellä lisätietoa.



Pohja:
4 kpl kananmunaa
1½ dl jauhoa
1dl kaakaojauhetta
2dl sokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
 aprikoosihillo
suklaamousse

Kuorrute:
Mustaa sokerimassaa
Tummaa ja vaaleanvihreää sokerimaassaa 
Oranssia sokerimassaa
Vihreä lima ( maizena jauho, sokeri, vihreä elintarvikeväri, sitruunamehu)

Koristeet:
Silmät ( valkoista, punaista, mustaa, vihreää ja ruskeaa sokerimassaa)
hämähäkki (mustaa sokerimassaa)
sormi (vaaleanpunaista, keltaista, vakkoista ja punaista sokerimassaa)
kastemadot (vaaleanpunainen sokerimassa)





Mira

10 kommenttia:

  1. Onnistuit hyvin vaikka sua jännitti tehdä se kakku. Oliko maku kokonaisuudessaan hyvä vai liikaa eri makuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmani oli taas kyllä aivan erinlainen kuin lopputulos. Olen kyllä ihan tyytyväinen tähänkin. Sokerimassa oli kuitenkin erittäin kovaa ja mureaa joten sitä oli vaikea käsitellä, pitäisi kai ilmoittaa kaupalle.

      Pelkäsin että vihreäkiisseli olisi todella kirpeän makuista, eikä sopisi suklaa kakun kanssa. Kakun maut sopivat kuitenkin mielestäni oikein hyvin yhteen! :)

      Poista
  2. On tosi hieno halloween kakku ihanan erinlainen oli varmasti hyvää :))

    VastaaPoista
  3. Tosta patakakusta tuli todella hieno!

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku! Onko muuten mitään keinoa pehmentää sokerimassaa, jos se kovettuu? Mulla käy joskus niin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pienestä sokerimassa palasesta kyse niin itse laitan hieman vettä joukkoon ja pyöräytän tomusokerissa. Olen lukenut, että mikrossa sokerimassa pehmenee kuhan ei anna olla liian kauan jotta pala. En ole kokeilllu :).

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, kokeilen tuota veden lisäämistä tai mikroa seuraava kerran:).

    VastaaPoista
  6. Uuuu, siisti kakku! :D

    VastaaPoista