maanantai 5. maaliskuuta 2018

Raikas keväinen lemoncurdjuustokakku

Heippa ja aurinkoista viikonalkua lukia! Äitiysloman aikana olen etsinyt sarjoja joita voisin alkaa katselemaan päivisin, kun olen yksin kotona. Löysin netflixsistä ihanan leivonta sarjan kuin zumbo just dessert. (Austraalialainen leivonta formaatti)  Hyvin samantyylinen kuin master chef mutta vain jälkiruokien parissa. Nyt kun jaksot alkavat loppua olen itse saanut taas mielenkiinnon leipomiseen sillä ohjelmasta saa kyllä niin paljon erilaisia idoita, joita tekisi mieli päästä jo heti kokeilemaan.



Kävimme sunnuntaina syömässä mieheni äidinluona ja tuonne olikin hyvä leipoa jotakin pientä kahvin kanssa ja päästä kokeilemaan uusia ideoita. Nyt kun taas pääsin oikein kunnolla vauhtiin tämän bloggaamisen kanssa  otin teille kuvia myös valmistus prosessista. Hieman pidempi postaus siis tällä kertaa!

Raakaaineet: 

Pohja
200g kaurakeksejä
60g voita

Kääretorttu reuna 
4 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja

Kääretortun raidat 
30g huoneen lämpöistä voita
30g tomusokeria
30g vehnäjauhoja
30g kananmunan valkuaista
Keltainen elintarvikeväri

Täyte
4dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5dl tomusokeria
n. puoli prk lemon curdia ( oman maun mukaan )
4 liivatetta
0,25 dl vettä

Kiille 
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehua
2dl vettä
1 1/2 dl hyytelösokeria
Keltaista elintarvikeväriä




































Sovelsin ohjeita aika paljon oman makuni mukaan. Tämä kakku voisi toimia vaikka tulevana pääsiäisenä keltaisen värinvuoksi. Toivottasti löysitte uusia vinkkejä leimopuksiinne.

Mira 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti