perjantai 24. lokakuuta 2014

Angrybirds -kakku



Heippa, 
Viime postauksessa taisin mainita 4:nen kurssin suoritettavista tehtävistä. Fantasia kakku oli vielä minulta tekemättä ja olin suunnitellut tekeväni sen torstain konditoria tunnilla.  Teemaksi  valitsin Angrybirds kakun eli vihaisen punaisen linnun. Kakusta en saanut tehdä kovinkaan isoa joten tein kakun 2:lla munalla tehdystä kakkupohjasta. Kakusta tuli pieni. (Itse en kakku pohjaa tehnyt)

 Pidin kakun tekemisestä sillä sokerimassakakut ovat hyvinkin helppoja, kun osaa hieman käsitellä marsipaania. Olin itse tyytyväinen kakkuun. Liimasin kakun ns. koristeet glukoosisiirapilla, koska tämä pitää milestäni paremmin osat paikalla kuin vesi. Glukoosisiirappi oli kuitenkin kovin tahmeaa ja sotki hieman sokerimassan pintaa, joka jäi jälkeen päin harmittamaan. Ensikerralla tiedän olevani huolellisempi! Mitä mieltä te olette? 

tässä hieman tietoa kakusta..

Täyte:
0,5L vettä
175g vanijakreemijauhetta 
0,5L vispikermaa
mansikkahilloa 

Päällinen:
Punaista marsipaanian ja valkoista marsipaania

Koristeet:
Nokka keltaistamarsipaania 
Silmät valkoista ja mustaa marsipaania 
Kulmakarvat mustaa marsipaania



T.Mira


2 kommenttia:

  1. Oot onnistunnu hyvin, muutenkin oon huomannu että taidat tykätä näpertää marsipaanilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep marsipaanikakkuja on paljon kivempi mielestäni tehdä kuin kermakakkuja. En mielestäni onnistu kermakakuissa niin hyvin..Pitäisi vain harjoitella!

      Poista